Kireçlenme, kemiklerin ucunda arazi saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye mirlayabilir. Bu mevki vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıharemr. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan okkalı görülür. Hatta ağır yük katlanmak kabilinden kavi fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, elan okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da zemin nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve mirinç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanımı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür gani deniz tüketin. Akarsu, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her güneş en az 8 çamçak deniz derunmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kabilinden yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göverti ve yemiş tüketin. Kemik sağlamlığı derunin, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüksek olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin okkalı havaı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını esirgemek derunin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından verimli olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yapıcı yönde etkiler. Yeşil çkamer derunin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye başüstüneğu derunin, kemiklere destek olabilir. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şteamülkinliğe de sağlıklı gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak derunin yemeniz gerekenler; Yapılan araştırmalara bakarak yemiş ve zerzevat bakımından verimli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin tesirli birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.